EUROPSKA UNIJA, ZAJEDNO DO FONDOVA EU

„SUPERHRANA – Mikroalgama do inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenine“


EU fondovi

O PROJEKTU

GRAD HRANE d.o.o. za ugostiteljstvo sa zadovoljstvom objavljuje da je dana 26.10.2020. godine potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta „SUPERHRANA – Mikroalgama do inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenine“, prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“.

Projekt se provodi u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković.

Projekt „SUPERHRANA - Mikroalgama do inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenine“ će trajati 36 mjeseci i uključivati će industrijsko istraživanje i eksperimentalni razvoj kao glavne projektne aktivnosti.

Osnovni cilj projekta je provedba istraživanja i razvoja novih inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenine obogaćenih frakcijama i ekstraktima mikroalgi, te razvoj procesa uzgoja biomase mikroalgi u tvrtki GRAD HRANE d.o.o..

Svrha projekta je da razvoj tih novih inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenina s mikroalgama obogatiti naše proizvode s hranjivim i ljekovitim tvarima. To će pridonijeti zdravijem nutritivnom proizvodu punom vitamina, minerala, bjelančevina, proteina, prehrambenih vlakana i aminokiselina.

Rezultat projekta će biti otvaranje novog segmenta u poslovanju (tranzicija proizvodnje na zdravu hranu) i rast poduzeća jer će se otvoriti nova radna mjesta, poboljšati će se uvjeti za razvoj novih procesa i proizvoda te kroz transfer znanja u gospodarstvo jačati intenzitet suradnje znanosti i gospodarstva na prioritetnim S3 područjima.

Iznos koji sufinancira EU: 7.764.845,96 HRK

Razdoblje provedbe projekta: od 01.08.2020. do 01.08.2023.

Kontakt osoba: Marin Brajković, uprava@foodcity.hr


LINKOVI:

www.strukturnifondovi.hr

https://ec.europa.eu/regional_policy/hr/funding/erdf/

https://ec.europa.eu/regional_policy/hr/atlas/programmes/2014-2020/croatia/2014hr16m1op001VIJESTI

16.04.2021.

Krenula aktivnost prijenosa znanja o uzgoju mikro algi na industrijskoj skali

U sklopu projekta „SUPERHRANA - Mikroalgama do inovativnih pekarskih proizvoda i tjestenine“, dana 15.04.2021. krenule su aktivnosti edukacije djelatnika tvrtke na uzgoju mikro algi za potrebe proizvodnje pekarskih proizvoda i tjestenine tvrtke. Edukacije će biti implementirane kao teorijske i praktične vježbe, a pridonijeti će razvoju novih znanja zaposlenika te razvoju konkurentnosti tvrtke.

 

06.09.2020.

Index.hr - Budućnost je u zdravoj hrani